Your High Tech Open Supply Network
201216 Slimmer produceren met GAIA-X voor de maakindustrie

201216 Slimmer produceren met GAIA-X voor de maakindustrie

Slimmer produceren met GAIA-X voor de maakindustrie

Het ontsluiten en delen van data is cruciaal voor de digitalisering van de maakindustrie. Bijvoorbeeld om het slimmer maken van machines en productieprocessen. Of het delen van informatie met klanten en toeleveranciers.

Het delen van deze informatie gaat in toenemende mate via platformen in de cloud. Er zijn mogelijkheden, maar ook vragen: Welke toepassingen zijn er? Wie kan bij mijn data? Welke kosten loop ik tegenaan? Waar moet ik op letten?

In Europa gaan er stemmen op om, onder de titel ‘GAIA-X’, een eigen cloud en datadeelomgeving in te richten. Wat houdt dit in en welke kansen biedt dit?

In een webinar op woensdag 16 december van 15:30 – 17:00 uur willen we u bijpraten over deze ontwikkelingen:

  • Wat is GAIA-X en welke ontwikkelingen zijn er in Europa?
  • Voorbeelden uit de praktijk:
    • Hoe met industrial Internet-of-things sensoren data wordt verzameld naar de cloud. Hoe regel ik dan de toegang?
    • Het analyseren van machinedata voor het verbeteren van productie: welke data zet ik waar? Op een ‘edge’-apparaat? Of op de cloud? En hoe werkt dat dan samen?
    • De toepassing van Industrie 4.0 standaarden voor het gezamenlijk beheren en onderhoud van machines.
  • Wat betekent dit voor ondernemers in de maakindustrie: hoe kun je aanhaken? En welke rol kan de Brainport Industries Campus spelen als ‘hub’ voor de toepassing van GAIA-X in de maakindustrie?

Voorbeelden worden gepresenteerd door Surf, Itility, TNO en de SmartFactory EU.

John Blankendaal (Brainport Industries), Peter van Harten (Isah Software en Smart Industry ambassadeur) en Matthijs Punter (TNO) gaan met elkaar in gesprek over de kansen die dit biedt voor de maakindustrie.

Dit webinar wordt georganiseerd door het Data Value Center Smart Industry als onderdeel van de reeks ‘MeerWaarde van Data’. Aanmelden kan via deze link

Sluit